Кадрите, качени от очевидци в YouTube, на събития от всякакъв вид са се превърнали в неизменна част от извънредните новини за много медии. Те често добавят жизненоважна връзка и информация за протести, климатични бедствия, демонстрации... и други горещи събития.

Сега YouTube иска да помогне на зрителите и журналистите да намерят най-подходящите кадри от YouTube, стартирайки услуга, наречена YouTube Newswire. Тя трябва да осигури достъп до най-интересни видео разкази на очевидци за деня.

YouTube Newswire ще покрива както глобални, така и регионални новини, казват от YouTube. Може да последвате новата услуга и в Twitter, за да получите още по-бързо информацията за качени нови клипове.

"Днес повече от 5 милиона часа видео новини се гледат в YouTube всеки ден и ролята на свидетеля никога не е имала по-важно място в процеса на събиране на новини", пише в блог публикация Оливия Ма, ръководител на стратегията и операции в News Lab в Google. "Ние живеем в един свят, в който всеки може да свидетелства за това, което се случва около него, и да го сподели с глобалната аудитория и YouTube се е превърнал в основен дом за тези мощни документални кадри от първо лице."

YouTube Newswire стартира в партньорство с агенцията за социални новини Storyful, чийто екип от журналисти ще работи, за да се проверяват кадрите. Storyful са работили с YouTube в миналото, както и с компании като Facebook и дори са помогнали да се стартира собствената услуга за новини на социалната мрежа FB Newswire миналата година.

 

 

Прочетете още: YouTube Gaming е нова геймърска платформа за видео стрийминг на живо

Тагове: