Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Водещото международно годишно състезание за дизайн A ’Design Award е платформа, в която мерят сили хиляди дизайнери от цял свят във всякакви области. Продуктите, с които те участват, са организирани в изключително широк кръг творчески области, за да могат да се изявят най-добрите дизайнери от всякакви дисциплини и държави.

Вие също може да участвате!
Запишете се, сега тук или разгледайте типичните категории, чакащи своите нови участници и победители на този адрес.

Кандидатурите в този конкурс се рецензират и анонимно се оценяват от влиятелно жури, съставено от опитни специалисти, учени, журналисти и др. A’ Design Award гарантира заслужена слава, престиж, публичност и международно признание на всички носители на награди в различните категории. Всяка година проекти, фокусирани върху иновациите, технологиите, дизайна и творчеството, се награждават с тези награди. Кандидатурите се приемат ежегодно до 28 февруари, а резултатите се обявяват всяка година на 15 април. Затова недейте повече да чакате и се регистрирайте сега! Дизайнери от цял свят се конкурират за получаване на топ отличията, като представят своите най-добри творби, проекти и продукти. Кандидатури се приемат, стига да са проектирани през последните 10 години.

Разгледайте следващите няколко платинени победители от наградите в категория „Интериорно пространство и изложбен дизайн“

 

Aoxin Holiday

Хотел AOXIN Holiday се намира в град Луджоу, провинция Съчуан, град, добре известен със своето вино и приемащ тази култура като част от своята история. Хотелът е вдъхновен от пещера за складиране на вино близо до града. Дизайнът на хотела е продължение и развитие на местната култура. Тъй като мистерията на естествената пещера буди любопитство, фоайето представлява реконструкция на такъв природен феномен, сред която са вградени и поредици от кухи камъни. Неизвестното и непредсказуемото образуват особена обстановка, създаваща непрекъснато усещане за отворени и затворени пространства.

by Shaun Lee

Основна функция: Хотел

 

Rotass Haute Joallerie Chongqing Store

Това е двуетажен проект, преобразил тотално предишен търговски уличен магазин. Залата на първия етаж предава естетическата концепция на марката чрез гипсова скулптура, а медните стъпала и огледалният покрив придават на пространството сила нагоре. Повишеният мецанин е не само разширение на наличното пространство, но и на VIP мястото за прием на гости. На втория етаж се използват голям брой църковни архитектурни символи, за да се увеличи усещането за ритуалност сред потребителите.

by Xiaobing Yao

Основна функция: Магазин

 

Yunxi

Проектът е ресторант, ръководен от дизайнер, който е често търсен в ролята на моден проектант за провеждане на ултрамодерни партита. Следователно новият проект се е нуждаел от още по-силно визуално въздействие и повече възможности за пространствени промени. С вода, взета като тема на дизайна, и чрез сливане на светлина и сянка, моделиране в пространството, материали и цвят дизайнерът интерпретира уникалната пропускливост и флуидните способности на водните елементи. По този начин пространството представя богати промени в околната среда и уникални визуални ефекти.

 

by Shang Cai

Основна функция: Ресторант

 

Phuket VIP Mercury Studio

Разположен на остров Пукет, този ултрамодерен офис следва в най-дълбоки детайли усещането за естетиката от въздушно ниво в развитието на областта на архитектурната декорация, като същевременно изпълва пространството с комбинацията на усещането за максимална свобода и дълбочина. Посрещайки изискванията на съвременните офис площи, в които персоналът трябва да се чувства перфектно при ежедневната си работа, той изследва как визуалното пространство може да отговаря на естетиката и практичността. Това е фокусът на проекта, плюс мисълта за изграждане на по-тясна връзка между цялото пространство и оригиналната заобикаляща среда.

by Songhuan Wu

Основна функция: Офис

 

Fengyuan Original

Ресторант, създаден от стремежа към обособяване на уникално пространство за марката. Пресъздадено е усещането за кокосови дървета и символични палмови листа, които са обособени в 8 различни варианта, дълги 4 метра, със зелено покритие от стомана. След като всички елементи са събрани и засадени умишлено, цялото пространство се е превърнало в една фантастична гора. Проектирана е и водна функция чрез добавяне на лампи от тип капчица, разтягащи се маси и всякакви начини за подобряване на преживяването. Предизвикателството е чрез използване на предварително монтиран единичен материал и модулиран елемент да бъде създадено уникално пространство и атмосфера.

by Lili Xie and Fan Huang

Основна функция: Ресторант

 

Fineland Heshan Community Center

Това е комплекс от ресторант, басейн, масажни стаи и др., следващи формите на традиционната китайска архитектура. Материалите от неръждаема стомана са интегрирани в тавана, създавайки модерна атмосфера със силно визуално въздействие. Стените са изградени от тухли в зелено-сив цвят като тези, използвани в древната китайска архитектура. Те се допълват от прозрачни стъклени повърхности, които внасят естествена светлина в пространството и създават приятна атмосфера за посетителите. Великолепна въртяща се врата посреща гостите на входа, представяйки картини на древни дървета, открити в традиционната китайска култура.

by Fineland Architecture and Studio Revo

Основна функция: Място за отдих

 

K11 Musea Shopping Mall

K11 преоткрива идеята за търговски мол заедно с още 100 творчески идеи, заимствани от различни дисциплини и култури, за да превърне K11 MUSEA в „Силициевата долина“ на културата и да инжектира изкуството, архитектурата, дизайна, устойчивостта и всички форми на културата в ежедневието на съвременния потребител. В основата на всичко е разположен 35 метра високият атриум, наречен Оперен театър, който разполага със стотици програмируеми прожектори, пресъздаващи цяла галактика и предизвикващи любопитство за погледа, спиращ се върху мистериозните купища звезди.

by K11 Musea

Основна функция: Търговски център

 

Chongqing Zhongshuge

Дизайнерът използва огледалния таван, за да направи пространството да изглежда по-просторно. Визуално зашеметяващата книжарница дава възможност на читателите да усетят величието на градския пейзаж в затворено пространство, което определено създава фантастично преживяване в реалния живот, каквото интернет просто не може да предложи. Дизайнерът също така добре интегрира функцията и естетиката в пространството, подобно на визуалния парадокс на Ешер - залата със стълбата, като представя рафт за книги, оформен в подобна стълба, която читателите могат да използват.

by Xiang Li

Основна функция: Книжарница

 

Guiyang Zhongshuge

Целта е била да се построи най-красивата книжарница в Китай. Според тази цел най-красивото подобно място не само трябва да преследва естетиката в своя дизайн, но също така да съчетава местни културни характеристики и местните условия, създавайки книжарници с богата диференциация. Най-отличителната идея във формата обаче наподобява карстова пещера с нейния релеф, което носи на читателите истинско пещерно изживяване.

by Xiang Li

Основна функция: Книжарница

 

Feiliyundi

Безкрайните възможности на живот са изходната точка на вдъхновение за проекта. Използват се абстрактни елементи, за да се изрази безкрайният копнеж за живот и безкрайните възможности от бъдещето. Офисът за продажби вече не е само една опция за показване, тя по-скоро е мечта за мястото, което чрез своите форми и вътрешен дух трябва да излъчват някакъв вид атракция. А пък тя трябва да бъде достатъчно завладяваща, така че хората да получат удоволствие от посещаването на това място за кратко време.

by Weimo Feng

Основна функция: Търговски център

 

Ако поне малко сме ви вдъхновили с тези прекрасни проекти, не забравяйте, можете да се регистрирате още днес! 

Още дизайнерски предложения разглеждайте на този адрес.