Всички, които обичаме България, с радост посрещаме новината – Explore Bulgaria се завръща по National Geographic с пети сезон! За поредна година National Geographic си партнира с продуцентското студио АГИТПРОП за заснемането на проекта, който в предишните си издания ни отведе отвъд познатото за София, Родопите, планини, езера и пещери.

Тази година изданието е посветено на Пловдив, който бе удостоен с честта за първи път да бъде културна столица на Стария континент. Премиерата на новия сезон е предвидена за 05.06 от 21:30 часа по National Geographic. Локалната поредица ще бъде излъчвана редом с продукции от цял свят и както и в предходните сезони, ще разкрие красивото лице на България. Този път в частност – магията на град Пловдив. 


В новия сезон популярният български журналист и блогър Драгомир Симеонов за втора поредна година ще влезе в ролята на наш гид, като този път ще ни заведе в красивите обятия на втория по големина град в страната.

Петото издание включва шест епизода, като всеки от тях разглежда различна тема.

Епизод 1 се нарича "Завръщане в Града на тепетата" и разказва за града, в който водещият Драго Симеонов е прекарал по-голямата част от своето детство. В епизод 2, носещ името "Марица – дъхът на един град", отново ще обиколим Пловдив, но този път не по суша, а по течението на река Марица. Епизод 3 – "Пловдивска автентичност", ще ни разкрие фактите около това, че Пловдив всъщност е един от най-старите градове в Европа. Старият град наистина е известен на всички, но какво се крие извън добре познатите туристически маршрути? Това ще узнаем в епизод 4, озаглавен "Старият град, познат и непознат".

От друга страна е известно, че районът около Пловдив също е толкова интересен, колкото и самият град. Да се запознаем по-добре с него ще ни помогне епизод 5 – "Тракия: небе, земя и вино". А в последния, шести епизод "Празници и приключения в пъстрия Пловдив" става въпрос (както разбираме и от името) за празници и приключения. Какви точно обаче, няма да издаваме тук – просто изгледайте сами поредицата и ще разберете.

Вижте и краткото видео за Explore Bulgaria: Plovdiv

Напомняме – датата е 5 юни, часът 21:30, мястото – каналът National Geographic.

Вижте още: Съветите, с които снимката ви може да е на страниците на National Geographic