След провеждането на ограничени тестове в САЩ, Google Maps вече ще ни предупреждава за ограниченията на скоростта, както и за местоположението на фиксирани и мобилни радари местоположения в над 40 страни. Интеграцията на тези функционалности е свързана с придобиването на приложението Waze. Знаците за ограничение на скоростта ще виждате в долния ъгъл на екрана, а радарните и фоторадарните капани ще се появяват като икони на виртуалните пътища.

Функциите са достъпни в Австралия, Бразилия, САЩ, Канада, Великобритания, Индия, Мексико, Русия, Япония, Андора, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Финландия, Гърция, Унгария, Исландия, Израел, Италия, Йордания , Кувейт, Латвия, Литва, Малта, Мароко, Намибия, Холандия, Норвегия, Оман, Полша, Португалия, Катар, Румъния, Саудитска Арабия, Сърбия, Словакия, Южна Африка, Испания, Швеция, Тунис и Зимбабве.

Потребители от Франция, Швейцария и Германия се оплакаха в Reddit, че не виждат местата на радарни капани, вероятно защото такива функции са незаконни в тези страни. Във Франция полицията може да проверява мобилния ви телефон за незаконни приложения, да налага солени глоби и дори да конфискува вашия автомобил, ако бъдат открити такива.

Докато новите функции ще са достъпни и за iOS, и на Android, засега само потребителите на Android могат да съобщават за местоположенията на фиксираните и мобилните радари.

Google Maps продължава да бъде широко използвано приложение, въпреки че е доста базисна навигационна програма, имайки предвид че дори не показва скоростта на Вашия автомобил. Така че предупрежденията за ограничението на скоростта и капаните определено са големи промени, които трябваше да се случат доста по-рано.

Виж още: С бясна скорост Need for Speed пропуска Е3 и идва направо есента

Тагове: