През целия си съзнателен онлайн живот сте се стремили да пишете сравнително кратки, съдържателни и любезни коментари, в които споделяте мнение и информация, без да карате останалите да се чувстват зле? Използвате дадена платформа, без да твърдите, че всички останали са ужасни и използващите ги са абсолютни дървари? Внимавате с граматиката и не давате минуси на други смислени коментари? Ако да бъдете добро човешко същество в интернет ви е омръзнало, защо не опитате да откриете тъмната си половина? В този кратък наръчник ще получите всичко, от което имате нужда, за да започнете успешна трол кариера. Разбира се, той е безплатен, тъй като Apple/Google/Microsoft/Сорос ни плащат предостатъчно.

 

Забравете часовете по български. Или се върнете към тях

Правилата са за загубеняци. Пишете максимално грешно, забравете пунктуацията, използвайте случаен брой точки след, преди или в средата на всяко изречение, препоръчително е да включвате и числа, но не и да пишете на латиница. Това е под достойнството дори на троловете.

Ако искате да сте наистина могъщ трол, всяващ страх и ужас в сърцата на останалите коментиращи, администраторите и модераторите, трябва да усвоите българския до съвършенство. Като грамотен трол ще имате ключовото предимство, че някой все пак ще започва да чете коментарите ви. Преди да свикне да ги пропуска.

 

Мразете Apple

Apple е еманацията на злото в технологичния свят и изобщо. Тя използва комбинация от вълни за промиване на мозъци и огромни финансови ресурси, насочени към журналисти в различни медии, за да продава хомосексуалните си продукти на глупави хора, които харчат парите на родителите си, без значение на каква възраст са, след което не използват и 1% от възможностите им, каквито те всъщност нямат.

Научете горното и го повтаряйте навсякъде и по всеки повод с леки вариации.

 

Мразете Google

Google е големият брат, който иска да знае всичко за нас, за да може да ни пороби и да контролира живота ни. Не използвайте услуги на Google и я бойкотирайте. Android е противно извинение за мобилна платформа, която не получава ъпдейти, откакто съществува, съсипва батерията за десет наносекунди, инсталира десет зловредни приложения в секунда и изпраща голите ви снимки на Google, дори устройството да няма камера. Android има само гадни приложения, пълни с вируси, и трябва да си тотален нърд, за да я използваш.

Научете горното и го повтаряйте навсякъде и по всеки повод с леки вариации.

 

Статията продължава на следващата страница.

Мразете Microsoft

Microsoft е стара, гадна и мързелива компания, която се осмелява да иска пари за безплатния, гаден и бъгав Windows от Zamunda. Windows за мобилни устройства не става за нищо от времето на Windows Mobile, която не ставаше с една идея по-малко. Xbox е конзола за тъпи американски тийнейджъри, които стават и лягат с Halo, всеки следващ Windows е по-гаден от предишния и никой няма да е по-добър от XP. Бил Гейтс трови децата с ваксини, Стив Балмър е шизофреник, а Сатя Надела е индиец с женско име.

Научете горното и го повтаряйте навсякъде и по всеки повод с леки вариации.

 

Мразете Facebook

Facebook е селски клюкарник пълен с хора, които са по-глупави от мен. Там те споделят тъпите си снимки и не спират да ми пращат покани за Farmville (бел. авт.: това все още работи, макар че никой не играе Farmville). Всички са по-тъпи и по-грозни от мен.

Публикувайте този коментар през Facebook, за да бъдете истински трол.

 

Харесвайте мъртви или силно непопулярни продукти

Направете си списък с отдавна мъртви продукти и го допълнете с такива, които надали имат шанс да успеят. Добра идея за започване е Symbian — Windows XP на мобилните платформи.

 

Използвайте обикновен мобилен телефон

Или поне твърдете така. Не пропускайте да обясните на всички, че Nokia-та ви за 3 лв. е толкова функционална, колкото всеки флагман или дори повече. Възможностите, които няма, всъщност са лостове на капиталистическия строй. Обяснете на всички, че сте герой на свободата, защото не четете мейла си и не браузвате, докато сте в движение.

 

Мразете САЩ, науката и медицината

Америка е страната на злото. Ако Путин реши, ще създаде най-добрите смартфони, компютри, операционни системи, чипове, ракети и електрически коли с едно мигване. Всички научни и медицински постижения са заговор на трима вечни хора, които ни управляват от Луната, която не съществува.

Няма да бъдете истински технологичен трол, ако първо не сте и общопрактикуващ трол.

 

Използвайте “Чудят се какво да измислят………”

Това е прекрасна кратка версия на всеки друг коментар. Не прекалявайте с нея, за да запазите високо трол ниво, но ако бързате или просто ви мързи, изразете общ неприязън към прогреса. Ако имате по-висока компютърна грамотност, може дори да си напишете скрипт, който публикува този коментар под различни публикации. Работи за всичко.

Статията продължава идната седмица - вижте я тук.