Battle Royale, или Кралската битка, завладя сърцата на милиони геймъри по света и у нас. Почти сигурно сте чували или знаете за Fortnite – играта, която се превърна в глобален феномен и манията по нея и по другото популярно заглавие в жанра PlayerUnknown’s Battlegrounds надминава по мащаби истерията отпреди две години по Pokemon Go. Септемврийския брой на HiComm сме го посветили на гейминг индустрията – ще разкажем за историята и ефектите на „кралските битки“ и как те променят правилата на играта. Но този популярен режим не е единственото, което влияе на начина, по който се забавляваме. Ще разгледаме различните модели, които разработчиците използват, за да могат да постигнат баланса между висока достъпност и добра възвръщаемост. Накрая си задаваме въпроса, кой все пак движи иновациите в гейминга – големите студиа или независимите разработчици? Ако все още се чудите защо отделяме толкова място на видеоигрите, само ще отбележим, че по приходи те надминават музикалната и киноиндустрията, взети заедно, и се превръщат във все по-голям фактор в нашето ежедневие.

Поръчайте сп. HiComm от Ozone.bg с безплатна доставка.

В допълнение сме подготвили и специална селекция с най-добрите геймърски продукти, насочена към истински запалените играчи. Покрай първия учебен ден сме подбрали и интересни и практични джаджи за всеки ученик или студент. Двете теми са застъпени и в специалното ни интервю с Жана Попова и Миглена Николчина, които ще ни разкажат за новите специалности по дигитални медии и видеоигри в Софийския университет.

Септемврийският брой не пренебрегва и останалите теми. В секция Social още можете да откриете отговори на въпросите, дали интернет не убива нашата креативност и колко може да е опасно да се лекувате само чрез Google. Новият опит за възраждане на култовата филмова поредица „Хищникът“ ви дебне в Play, а как технологиите могат да помогнат в справяне с бракониерите, ви очаква във Futuristic. Там ще полетите и ще разберете повече за изтребителите на бъдещето от т.нар. шесто поколение.

За десерт ще се запознаете с най-добрите технологични продукти на 2018 г. според ежегодните и престижни награди на европейската медийна асоциация EISA. Можете да разгледате накратко новата четворка на Samsung в мобилните устройства – Galaxy Note9, Galaxy Watch, Galaxy Tab S4 и Wireless Charger Duo. Черешката на тортата е ексклузивно интервю с Георги Колев – търговски директор за мобилни устройства на Huawei за България и Македония. Той ще ни разкаже малко повече за стратегията, с която компанията печели сърцата на потребителите и позиции на местния пазар.

Забавлението продължава и след големите летни отпуски и ваканции. Най-малкото защото с HiComm няма как да ви стане скучно. Можете да откриете броя ни и в store.bg, както и в ozone.bg с безплатна доставка.