През 2020 г. таблетите са на такъв етап от развитието си, че могат спокойно да се ползват вместо преносими компютри. Лекият им и компактен дизайн ги прави лесно преносими, оборудвани са с топ процесори и вътрешното им пространство за съхранение не отстъпва по размер на лаптопите. Огромен бонус е и наличието на LTE, а вече и 5G свързаност. Дисплеите с висока скорост на опресняване са безценни, когато говорим за бърза работа. Новите модели на Samsung – Galaxy Tab S7 и S7+, притежават всички тези характеристики. Нека сега видим и кои професии биха могли да се възползват от тези устройства, като през разнообразни гледни точки разгледаме предимствата им.

 

Лекари

Все още виждаме доктори и медицински сестри да се разхождат с клипборди и да раздават рецептите на хартиени бележки. Представете си колко по-удобно ще е това да става с таблет. На него може да се съхрани цялата история на лечението на пациента. Galaxy Tab S7 и S7+ се предлагат във версия със 128 GB пространство за съхранение. Това е достатъчно за хиляди файлове, които могат да бъдат достигнати за секунди, вместо да се търсят по планини от папки. Ако бъде добавена Book Cover клавиатура към уравнението и с помощта на Samsung DeX, таблетите могат напълно да заменят компютрите в лекарските кабинети. Относно рецептите, всички знаем, че лекарските почерци понякога са... трудни за разшифроване. За всички страни ще е по-добре, ако ни пращат файл с лекарствата и дигитален подпис, който след това да показваме в аптеките.

 

Сервитьори

Тази професия изглежда заседнала в 50-те. Все още има места, на които можем да видим как келнер обикаля масите и записва в тефтер поръчките ни. Тук има две решения. Едното е сервитьорите да бъдат оборудвани с таблети и просто да маркират поръчките ни. Дори по-логичното е вместо менюта, наподобяващи книги с твърди корици, да се раздават таблети. Щом може да поръчваме дигитално храна от къщи, защо да не можем да го правим и на място в ресторанта? Благодарение на огромните батерии на Samsung Galaxy Tab S7 (8000 mAh), S7+ (10 090 mAh) и бързото им зареждане с кабел (45 W) те могат да бъдат използвани с дни и след това заредени за минимално време.

 

Учители

Това си остава една от най-недооценените професии. Значението на учителите за обществото е фундаментално и затова би трябвало те да имат достъп до най-новата технология. Таблетите биха улеснили всички аспекти на работата им. Дневниците вече са дигитални, комуникацията с колеги и ученици ще е мигновена, родителите ще бъдат уведомявани за родителски срещи безпроблемно. Освен това може да се изгради цяла екосистема, ако се използват още смарт устройства. Например има опция за безжично свързване към съвместими телевизори, на които би могло да се презентира видео и снимково съдържание. Samsung Notes има функция Audio Bookmark, която позволява да се записват уроци. Galaxy Tab S7 и S7+ разполагат още и с подобрен Multi-Active Window, който позволява отваряне на три приложения едновременно. Дори да се използват едновременно за видеоразговор, записване и сърфиране в интернет, това няма изобщо да затрудни тези машини. Те оперират с 6 GB RAM и Snapdragon 865+, който според много експерти е най-добрият процесор на пазара в момента.

 

Продавач-консултанти

Колко пъти сте били в магазин и сте питали дали има останали бройки от дадена стока, а отговорът е: „Ще отида да проверя в склада“. Още по-неприятно е, ако вие чакате да зададете този въпрос, а някой друг ви изпревари. Това са две ходения до склада! Колко по-лесно щеше да е, ако продавач-консултантите имаха таблети и само с няколко клика могат да проверят дали има наличност от стоката (да не се окаже след цялото чакане, че даже няма останали бройки). Също така в таблета може да се намери и подробна информация на мига за всеки продукт, вместо да се налага на служителите да я запаметяват. Дори да има въпрос, на който не могат да отговорят, Galaxy Tab S7 и S7+ пристигат с безплатен YouTube Premium за първите 4 месеца, така че бързо може да бъде намерено How to видео, без излишно забавяне за изчакване на реклами.

 

Художници

Това е може би най-очевидният пример. Рядко шедьоврите се получават от първия опит. Затова е добре да има опция за изтриване, когато нещо не ни харесва, а това няма как да стане на платно с четки и бои. Galaxy Tab S7/S7+, където S Pen и дисплеят със 120 Hz скорост на опресняване карат картините да оживяват. Приложението Clip Studio Paint е за първи път налично за Android таблет. Първите 6 месеца в него са безплатни, а след това премиум версията ще е достъпна като ексклузивна оферта за потребителите на Galaxy. В апликацията има избор измежду хиляди четки, като всички могат да бъдат използвани чрез един S Pen, който е и с ултраниска латентност за максимална прецизност. Освен това новият му дизайн позволява по-удобно хващане, което значи, че може да бъде ползван с часове. Когато вече не е нужен, той се прикрепя към таблета с магнити, за да се знае винаги къде е.

 

За всички останали

Вече разбрахме, че таблетите могат много да улеснят работата ни. Но те са също така и мултимедийни устройства, перфектни за разглеждане на съдържание. Samsung Galaxy Tab S7+ разполага с чуден 12.4-инчов Super AMOLED дисплей и 4-колонен звук от AKG, така че може да гледате любимите си филми и сериали с високо видео и аудио качество навсякъде. Екранът при Tab S7 е 11 инча LCD, което го прави дори още по-преносим. Обичащите да четат също ще са удовлетворени, понеже по-големият размер означава по-големи шрифтове.

Вижте още: Samsung стартира продажбите на най-новите устройства от екосистемата на Galaxy