Yahoo Messenger ще спре завинаги на 17 юли 2018 г., потвърди компанията, отбелязвайки края на две десетилетия на услугата за незабавни съобщения. Въпреки че Yahoo експериментира с нова чат услуга, в момента компанията казва, че търси нови комуникационни възможности, които да отговарят на потребностите на потребителите".

Yahoo Messenger - първоначално Yahoo! Pager и след това Yahoo! Messenger, тъй като компанията бе обсебена от възклицания - започна работа в началото на 1998 г., предлагайки не само незабавни съобщения, но и пренос на файлове и чат стаи. Въпреки че е един от най-ранните широко разпространени услуги за незабавни съобщения, през годините неговата привлекателност намаля в лицето на съперничещите си млади компании като Skype, WahsApp и др. Десктоп версиите на приложението за чат са прекратени в средата на 2016 г., като остават само функционалността на версиите за iOS, Android и уеб браузър.

Сега е време и тези да затворят.

"Знаем, че имаме много лоялни фенове, които са използвали Yahoo Messenger от самото начало като едно от първите по рода си приложения за чат", каза компанията за решението си. "Тъй като комуникационният пейзаж продължава да се променя, ние се фокусираме върху изграждането и въвеждането на нови, вълнуващи комуникационни инструменти, които по-добре отговарят на нуждите на потребителите."

След 17 юли Yahoo посочва, че дори и да имате инсталирано приложението Yahoo Messenger, няма да можете да влезете в него. Ако искате да извлечете историята на чата, тази опция ще бъде налична през следващите шест месеца. Ще трябва да влезете в сайта за заявки за изтегляне на Yahoo, да потвърдите самоличността си и след това да дадете имейл адрес за мястото, където искате да ви изпратят регистрите на чата.

Тагове: