Откакто Samsung пусна иновативния Galaxy Fold, непрекъснато чуваме спекулации, че Apple работи по конкурентен сгъваем iPhone. Вече видяхме, че Apple регистрира няколко патента за гъвкави модели, макар това само по себе си да не означава нищо конкретно. Сега обаче ситуацията може да се промени качествено, след като стана ясно, че Apple е получил прототип на гъвкав телефон от своите китайски доставчици Foxconn и New Nikko.

Очевидно Apple все още преценява дали да използва OLED или microLED дисплей при разработката. Решението ще промени драстично процеса на производство, тъй като microLED е нова и скъпа технология за дисплеи, която предлага доста по-висока яркост и икономичност.

Докато вземе това решение, Apple ще тества други елементи на гъвкавите апарати, като например техните панти. Очаква се Samsung да бъде доставчик на дисплея за този модел, докато пантите ще бъдат доставени от New Nikko и сглобени от Foxconn. Пантите трябва да издържат поне 100 000 разгъвания, а New Nikko вече има опит, защото произвежда панти за някои лаптопи на Apple.

Спекулациите твърдят, че Apple се прицелва в септември 2022 г. като премиера на новия гъвкав iPhone, макар че на този ранен етап и без повече информация всичко това остава в сферата на предположенията.

Снимка: shutterstock

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността