LG ще се опита да си върне позабравеното водещо място при смартфоните с два амбициозни проекта за началото на следващата година. Единият ще бъде класически флагман, който е продължение на V-серията, а другият ще има гъвкав екран. Въпросният втори модел е част от инициативата Explorer Project на LG, която наскоро ни даде нестандартния LG Wing. Новият гъвкав телефон ще има подобен причудлив дизайн, като част от екрана ще може да се сгъва за по-голяма компактност и да се развива при използване за по-голям екран.

По-наблюдателните ще се сетят, че LG вече тийзна това устройство в края на анонса на LG Wing. Очаква се в първото тримесечие на 2021 г. LG да пусне най-напред флагмана, последван веднага след това от нестандартния модел.

LG се надява да продаде около 26 милиона телефона тази година, а догодина бройката да надхвърли 30 милиона. Все повече от моделите обаче ще бъдат прехвърлени на подизпълнителя, като тази година техният дял се очаква да бъде 60 процента, а догодина - 70. Първоначално LG планираше да прехвърли навън работата по апаратите от нисък и среден клас, но сега изглежда, че дори по-скъпите модели като LG Velvet 2 и наследниците на LG Q92 r LG Stylo също ще бъдат изработени от други компании, въпреки че оригиналите бяха произведени от LG.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността

 

Тагове: