Тазгодишното издание на CES е забулено с доста неясноти. Как ще замени шоуто вълнението от непосредствения допир до техниката, когато всичко ще бъде онлайн? Ще се появят ли големите имена в технологичната индустрия? Има ли нещо, заради което въобще си заслужава да гледате? Едно обаче е сигурно: 5G ще бъде в основата на изложението, което стартира тази седмица във виртуален формат.

Подобно на миналата година, 5G ще доминира в дискусиите. Шефът на мобилния оператор Verizon Ханс Вестберг ще открие събитието с изказване, посветено на следващото поколение клетъчна технология. Изложението ще бъде закрито от анонсите на флагманите Galaxy S21 в отделно събитие, което не е свързано с CES, но без съмнение 5G моделите ще имат почти същата аудитория. По средата очаквайте още много 5G новини.

„Където и да погледнете на виртуалното ни изложение, 5G ще присъства. Технологията наистина ше докосне всичко, което правим“, казва Стив Кьонинг, вицепрезидент на Асоциацията за потребителска електроника, която организира изложението.   

Нещо повече, светът днес е доста по-различен спрямо миналото издание. Така например милион и повече потребители вече разполагат с 5G устройства благодарение на потока от телефони, които се появиха през последните 12 месеца. Те включват всичко - от iPhone 12 семейството до евтини опции като TCL 10 5G UW, направен именно за американския оператор Verizon. Освен това можем да видим и първите компютри с 5G връзка, прогнозира Каролина Миланези, анализатор в Creative Strategy.

„По отношение на хайпа за продукти това са актуални опции“, казва тя.

Имайки предвид, че виртуалните посетители няма да могат да пробват на живо тези продукти, дискусиите за технологии като 5G ще станат още по-актуални.

Снимка: shutterstock

Виж още: Дисплеят на Honor V40 е най-бързо реагиращият изобщо

 

Тагове: