Изглежда нашето бъдеще ще бъде изпълнено с интелигентни гласови асистенти. Не, грешка, искахме да кажем нашето настояще е изпълнено с интелигентни гласови асистенти и за това свидетелства най-новата разработка на Adobe Research, които са създали умен гласов асистент, който може да редактира снимки.

Във видеото по-долу ще видите как само с помощта на гласа си човек може да направи редакция на снимка и да я качи в социалните мрежи. В една модифицирана версия на Photoshop има бутон за активиране на микрофона, който активира цифровия помощник, за да може потребителят да зададе своите предпочитания за редакции.

Adobe ще даде възможност да "редактираме изображения локално или чрез облачно базирана услуга". Докато демонстрацията на редакция на снимка представляваше едно просто изрязване във формата на квадрат, то е лесно да си представим, че Adobe може да изгради система за по-сложни задачи. Компанията отбелязва, че това е само "първа стъпка" към един гласово базиран интерфейс, който ще включва функция за търсене на инструменти за редактиране.

Засега това е само концепция, но сме сигурни, че тя ще прерасне в нещо далеч по-голямо.

 

 

Прочетете и това: Nokia работи по създаване на свой интелигентен гласов асистент, наречен Viki 

Оцени:
Рейтинг: 4
Още от Tech

Galaxy Note 8 е най-новият член на вселената на Star Wars

1 | Преди 18 ч.