Adobe въвежда 3D принтирането във Photoshop CC. Това става чрез нов ъпдейт, който добавя инструмет за въвеждане на модел, негвото оформяне и принтиране. Именно такава е и идеята, която Adobe има за Photoshop и 3D принтирането: като средство за изглаждане на съществуващ проект, а не като инструмент за създаване на изцяло нов макет.

 

 

 

Новият ъпдейт добавя няколко функци, които да направят принтирането максимално лесно. Потребителите няма да трябва да се притесняват, че моделът им ще се разпадне, тъй като програмата автоматично ще генерира временни опори, които ще придържат конструкцията по време на създаването й. Компанията е влязла в партньорство с MakerBot и Shapeways. По този начин Photoshop може автоматично да генерира предварителен преглед на модела и начина, по който ще изглежда когато е готов. Подобна функция се очаква и за Cube на 3D Systems, а в бъдеще ще бъдат включени още модели принтери.

 

Тъй като Photoshop CC е част от абонаментните програми на Adobe, новата функция е безплатна за потребителите. Те ще получат и други нови екстри, сред които е и Perspective Wrap, която може автоматично да коригира изкривявания в перспективата.