Project Ara, плана на Motorola за създаване на модулни смартфони, е сред най-амбициозните идеи, които сме виждали в близките няколко години, но компанията не губи време за изпълнение на своята визия и ето, че има развитие по-темата.

3D Systems е една от лидерските компании при 3D принтирането, и късно снощи тя издаде комюнике, потвърждаващо, че компанията започва партньорство с Motorola, за да "създаде непрекъсната високоскоростна платформа за 3D печат и система за изпълнение" на проката Ara. Сделката обхваща няколко години и ако 3D Systems успешно изгради производствената платформа за Project Ara, тя също ще може да създаде собствен Ara смартфон включително и модулите за него, като ексклузивен партньор на Motorola.

Главния изпълнителен директор на 3D Systems Avi Reichental, казва в изявлението, че "Project Ara е замислена като платформа, която дава възможност на потребителите от цял свят да персонализират своя продукт, произведен от и за отделния човек." Според Reichental, 3D печатът, "насърчава нивото на устойчивост, функционалност, както и масова персонализация, което превръща тези видове глобални амбиции в постижими реалности".

Все още не се знае кога ще бъдем в състояние да изградим свой собствен смартфон с Project Ara, но Motorola е предприела ясни стъпки, за да направи тази смартфон концепция реалност.

Тагове: