Без дори да е започнало официално, CES 2023 загрява атмосферата, като продуктите се разкриват наляво и надясно. AMD се присъединява към вълнението от събитието с обявяването на своята серия процесори Ryzen 7040. Тези процесори, твърди компанията, могат да осигурят до 30 часа живот на батерията и в някои случаи ще надминат конкуренти като Apple M1 Pro. Те също така обещават подобрено видео и аудио изживяване, както и подобрена производителност при игри в реално време.

AMD пусна линията Ryzen 7000 миналата есен, като стартира с четири настолни процесора. Днес най-накрая получихме поглед върху процесора за лаптоп Ryzen 7040. Засега не успяхме сами да изпробваме процесорите, но със сигурност сме заинтригувани от обещанията на AMD.

За начало серията Ryzen 7040 е базирана на 4nm процес и включва вграден AI в чип, подходящо наречен Ryzen AI. Според компанията това ще помогне при задачи като замъгляване на фона. Най-важното е, че това е първият в индустрията мобилен x86 процесор, който разполага с AI в чип. Както главният изпълнителен директор на AMD Лиза Су заяви в своето основно изказване, „AI наистина е най-важният мегатренд за бъдещето на технологиите“.

Купувачите трябва да могат да се сдобият с първите устройства, използващи процесори от серия Ryzen 7040, през този март, както и да очакват още анонси на продукти, включващи новите процесори на AMD през годината.

Снимка: AMD

Виж още: Кой промени социалните мрежи?

 

Тагове: