Търсите супер модерен геймърски лаптоп, съчетание от функционалност, дизайн, геймърска мощ и добра цена? Е, намерихте го. В Dell G15 Ryzen Edition няма нищо излишно. Но по-важното е, че няма и нищо спестено! Всеки елемент в него е точно на мястото си.

 

СКОРОСТ И МОЩ

 

Dell G15 се задвижва от мощен съвременен процесор AMD Ryzen 7 5800H. Той има феноменална производителност, а под капака е подкрепен от комфортните 16GB DDR4 RAM на 3200 MHz и 512GB PCIe NVMe SSD твърд диск. Най-важното за всеки геймър е, разбира се, видеокартата. Тук тя е NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6 и затова осигурява предостатъчно мощ, за да може да подкарате всички нови заглавия. Бърз тест с взискателната откъм рейтрейсинг игра Metro Exodus Enhanced Edition показва, че тя върви чудесно с поне 60 кадъра в секунда. Отлично постижение за лаптоп. Безжичната връзка на G15 също е максимално бърза – благодарение на Killer Wi-Fi 6 AX1650 и Bluetooth 5.1, които осигуряват бърза и стабилна връзка за всяка от тези две технологии. 6-клетъчната 86 WHr батерия с функция за бързо зареждане пък прави G15 напълно пъргав и при най-тежките офис натоварвания, като издържа близо 8 часа непрекъсната работа.

 

STAY COOL

 

Огромен плюс за този нов модел е подобреното охлаждане с медни тръби и 4 изпускателни отвора. Благодарение на тази нова система видеокартата трудно се загрява до 77 градуса дори след 30-минутна сесия. В същото време удобната му RGB клавиатура остава учудващо хладна, като същото важи и за леко изнесения вляво тъчпад, който освен това е учудващо удобен, като дори не пречи на разположението на ръката върху WASD бутоните. Дисплеят на G15 е 15.6-инчов IPS с FHD резолюция и 120 Hz честота на опресняване. Това е супер както за ежедневна работа и мултимедия, така и за гейминг. Матовото му покритие също е винаги добро решение. Дизайнът… на всеки Dell е красив. G15 има здраво покритие, устойчиво на времето и лесно за поддръжка. Върху шасито място са намерили всички необходими портове: 2 броя USB 2.0 отдясно, Ethernet и аудио жак отляво, а отзад има един USB Type-C, един SuperSpeed USB 3.2 и един HDMI порт, плюс вход за захранване.

 

СОФТУЕР С МИСЪЛ ЗА ИГРАЧА

 

Alienware G15 идва с Windows 10 Pro и допълнителни софтуерни функции за гейминг. Game Shift технологията се активира само с една клавишна комбинация (FN+G) и оптимизира ресурсите на лаптопа към максимална производителност по време на игра.

В Alienware Command Center пък са скрити още функции за допълнителен контрол над гейминг изживяването. Не сме се и съмнявали във възможностите на всеки представител, носещ това извънземно име!

Снимки: Dell