По-големият 5.5-инчов iPhone 7 Plus ще разчита на 3 гигабайта RAM, за да се справят с тежки задачи като обработката на изображенията от своята двойна камера, според анализатора Минг-Чи Куо от KGI Securities.

Куо твърди, че Apple планира да включи двойна леща в iSight камерата в iPhone 7 Plus. Той казва, че ограниченията във форм-фактора могат да оставят новата камера с "ограничено" оптично увеличение. Мултиобектив системата се очаква да осигури изображение с DSLR качество, използвайки технологията на Linx Imaging, която Apple придоби през 2015 г. срещу 20 милиона щатски долара.

По-рано Куо твърдеше, че Apple може да предложи два различни модела iPhone 7 Plus - един с по-добра камера и един с по-слаба. Но Apple в крайна сметка е избрала да включи камера от най-висок клас във всички версии на новия си 5.5-инчов iPhone през тази година според анализатора от KGI.

По-малкият 4.7-инчов iPhone 7 ще остане с 2 гигабайта RAM. Куо изчислява, че Apple ще достави между 20 и 30 милиона единици на iPhone 7 Plus през втората половина на 2016 г. Камера модулите се очаква да бъдат доставени от Sony и LG Innotek.

Куо има доказан опит в прогнозирането на бъдещите планове на продуктите на Apple. Съвсем наскоро той пръв спомена, че новият iPhone SE ще се продава в диапазона от 400 до 500 щатски долара.

 

Прочетете и това: Изтекла скица на iPhone 7 показва много близък дизайн с този на iPhone 6 и 6s