Преди броени дни Google oфициално обяви, че следващата версия на Android вече ще се нарича просто Android 10 и няма да ползва традиционните сладки имена. Това означава, че премиерата на новата ревизия е близо и сега имаме потвърждение за въпросната от два отделни чата с поддръжката на Google, публикувани онлайн.

И в двата случая двамата представители на компанията отговарят на въпроса, кога ще бъде пуснат Android 10, по един и същ начин - на 3 септември.

Разбира се, тази информация е неофициална, но в случая изглежда, че се вписва в обичайните планове на Google. По традиция компанията пуска нови пачове по сигурността всеки месец на първия понеделник, освен ако това не се пада почивен ден в САЩ. Първият понеделник на следващия месец е 2 септември, но в САЩ това е официален празник, така че пускане на 3 септември изглежда доста вероятно. Миналата година Android 9 Pie беше пуснат в първия понеделник на август, което също дава увереност, че информацията е достоверна.

Когато и да се появи, очакваме Android 10 да заработи най-напред на всички Pixel модели, включително и пуснатите наскоро 3а и 3а XL.

Виж още: Стрийминг? Netflix достави 5-милиардния си диск

Тагове: