Следващата версия Android ще носи кодовото име Gingerbread (от хлебния човек-курабийка). Въпреки че все още липсва каквато и да е официална информация за нея, Google неофициално потвърди, че идването й е съвсем близо. Компанията постави огромна статуя на курабийка пред Централата си. Талисманът се издига точно до символичната фигурка на Froyo – купичка замразен йогурт с боровинки.

 

 

Слуховете твърдят, че Gingerbread ще е Android 3.0. Очаква се тази версия да е разработена с фокус към по-мощните мобилни устройства като таблети и преносими компютри. Този слух неофициално се потвърждава и от изказването на висш служител на компанията, който миналия месец заяви, че Froyo (Android 2.2) никога не е бил замислян като операционна система за таблети, и допълни, че Google има нещо друго предвид в конкуренцията с iPad. Преди да се появи Android 3.0, трябва да излезе версия 2.3, което означава, че Gingerbread може и да не е 3.0.

 

Google обаче отказва да коментира слуховете и продължава да налива масло в огъня. От компанията здраво са стиснали устни и единственото, което казват е: „Забъркваме нещо и то доста ще ви се услади.”

 

Тагове: