Apple ни показа своята визия за бъдещето с iPhone X, поставяйки основите на следващото поколение умни телефони. В същото време Blancco Technology Group пусна своя нов доклад, който сочи, че е два пъти по-вероятно Android телефоните да се провалят, отколкото iPhone. Blancco използва термина "провал" за покриване на широк спектър от въпроси, свързани с работата на устройствата. Провал може да бъде всичко от Wi-Fi проблеми с връзката и неизправности в телефонна, рестартирания, крашове на приложения на трети страни и др.

Според State of Mobile Device Performance and Health за втората четвърт на годината ефективността за мобилните устройства с Android е спаднала с 25 на сто за предходното тримесечие, и то в световен мащаб, докато процентът при iPhone се е свил до 12 процента.

Една област, в която Apple все още не се е изравнила с Android, е честотата на крашове при приложенията. Последното проучване твърди, че степента на крашове на приложения при iPhone е скочил с 54 процента през второто тримесечие спрямо 50 процента за Q1. Крашовете при Android от друга страна са намалели от 18 процента на 10 процента за същия период от време. Blancco смята, че скоростта, с която Apple пуска актуализации на операционната система, може да е фактор за този брой.

В доклада също така се разкрива, че потребителите на Android са далеч по-склонни да руутват телефоните си, отколкото iPhone потребителите да джейлбрейкват техните устройства.

 

Тагове: