сНай-новата игра на Rovio, „Angry Birds Go!“, бе официално пусната за Android, iOS и Windows Phone 8 устройства. Финландският разработчик знае най-добре, че ядосаните пилета се радват на огромна популярност и са обичани от милиони хора. И макар че този път те изглеждат определено по-малко ядосани в техните малки състезателни колички, забавлението е гарантирано. Определено играта има потенциала да надмине дори своя оригинал, защото ни поставя в изцяло нова ситуация, в която трябва да покажем кой е най-добрия.

Angry Birds Go е първата и най-голяма безплатна състезателна игра на Rovio, изградена около най-различни странни писти. Птиците, които познаваме толкова добре от оригиналните игри, са тук с набързо сглобени превозни средства и специални умения, които ще ви позволят да използвате в състезанията.

На пръв поглед графиката в Angry Birds Go, изглежда доста добре. Тя дори има вид на 3D платформена игра, но като цяло е издържана в комиксов стил. За момента не виждам и следа от бутон за свързване с Google Play Games (за да можем да синхронизираме напредъка си, между различните устройства), но има Facebook и Twitter поддръжка.

В допълнение към модернизацията на вашите картове е налична опцията Telepods, позната ни от Angry Birds Star Wars, където може да сканирате реални фигурки, които да „телепортирате“ в играта. Тях ще може да закупите от Интернет, но за сега няма повече информация по-въпроса. Контролът на самите картове ще става по-два начина: с виртуални бутони (за ляво и дясно) или чрез вградения жироскоп, накланяйки устройството в различните посоки.

 

 

 

Изтеглете напълно безплатно Angry Birds Go! от Google Play Store, Apple App Store, Windows Phone Store