Overwatch обявиха, че ще се борят с измамниците, като закриват целия мач мигновено. Това звучи малко нечестно за останалите играчи. Факт е, че всеки играещ с хак наклонява везните в своя и в полза на отбора си. Подобно рязко прекъсване едва ли ще е приятно обаче, ако се случва твърде често и може да отблъсне някои играчи.

Apex Legends предлага по-разумно и незасягащо други играчи решение. С изявление в Reddit Respawn Entertainment обявиха, че спамещи и мамещи играчи ще бъдат флагвани, което няма да им позволява да играят с останалите. Нещо повече – ще бъдат организирани игри помежду им. Apex Legends си запазва и правата да събира данни от тях, за да може да подобрява системата си за засичане на различни хакове. От Respawn Entertainment напомнят, че влизането в отбор с хакери, знаейки, че са такива, също се приема за мамене и се наказва.

Решението изглежда доста по-хитро от това просто да им бъде отнемано правото да играят. А ако искат да се върнат към публичните сървъри, играчите ще трябва да си направят нов профил.

Вижте още: Идва ли краят на battle royale истерията? Сухите цифри са безмилостни

Тагове: