Наскоро Nike ни шокира като обяви, че е уволнила почти целият екип стоящ зад фитнес гривната FuelBand. Задавахме си въпроса „Защо трябваше да правят това?“. Фитнес аксесоарите следящи активността ни набраха сериозна популярност по целия свят и едва ли FuelBand е станал жертва на липса на интерес от потребителите. Но нови слухове посочват причините, поради които Nike са направили крачка назад и те имат общо с Apple.

Nike и Apple ще обединят усилията си в разработването на iWatch. Виждали сме как Nike направи базата данни на приложението Nike+ достъпно за трети страни, а също така сме виждали и как Apple наемат ключов Nike дизайнер. Според аргументите, които стоят зад слуховете, всичко това има смисъл, тъй като двете компании си партнират в разработването на продукти от 2006 година насам. Бяха пуснати приложенията Nike + Running, Nike Training Club, Nike + FuelBand и Nike + Move. Въз основа на тези успешни продукти и услуги, Nike и Apple продължават да си партнират по отношение на нововъзникващите технологии, за да създадат по-добри решения за всички спортисти.

Apple и Nike са се доказали като успешни компании и тяхното партньорство със сигурност ще бъде полезно при създаването на iWatch. Ще е интересно да видим докъде ще доведе това.

Тагове: