От Cnet съобщиха, че Nike уволнява почти целия екип на FuelBand. „Ние сме активна международна компания. Като такава постоянно оптимизираме ресурсите си според бизнес приоритетите си”, коментира говорителят на Nike Брайън Стронг. „Тъй като  дивизията ни Digital Sport се развива, ще направим промени в екипа, които ще доведат до малък процент освободени служители”.

 

Компанията е уведомила членовете на хардуерния екип (70 човека), който е част Digital Sport (200 човека), че предстоят съкращения. Подразделението е фокусирано върху индустриален дизайн, производствени операции, електронно и механично хардуерно инженерство и софтуерен интерфейс. Сред продуктите са FuelBand, спортния часовник Nike+ и други специализирани периферни устройства. Между 70 и 80% от членовете на хардуерния екип ще бъдат освободени. Това прави около 55 служителя.

 

Очакваше се, че тази есен Nike ще пусне нова версия на FuelBand, но проектът беше прекратен. Според източник на Cnet спортният производител е спрял всички бъдещи планове за подобни устройства. Добрата новина е, че няма да бъдат спрени продажбите и развитието на FuelBand SE. Стронг обяснява, че този продукт е важен за компанията и потребителите могат да очакват подобрения в приложението, с което работи, но и пускане на нови цветове. Тази новина може да означава, че производителят на спортни стоки може да се оттегли от хардуерния бизнес и да съсредоточи усилията си върху софтуерната част. Конкуренцията за фитнес тракъри става все по-сериозна, а производителите на смартфони вече интегрират сериозна част от тези функции директно в телефоните. Не трябва да забравяме, че очакваме и включването на Google и Apple. Използвате ли Nike FuelBand? Доволни ли сте от продукта?

Знаете ли, че Jawbone UP24 вече работи и с Android телефони?

 

 

Тагове: