Според Марк Гърман от 9to5Mac Apple изгражда чисто нова музикална стрийминг услуга с функции и технологии от Beats Music. Новата услуга ще бъде напълно интегрирана в iTunes, а приложението ще бъде достъпно за iOS, Apple TV и изненадващо за Android.

Докато новата музикална стрийминг услуга ще носи някои от функциите на Beats Music като Activities, Mixes и Playlists, това няма да е просто промяна на бранда според 9to5Mac. Интерфейсът е изцяло проектиран от Apple, а черно-червената цветова схема на Beats Music е премахната. Профилите на потребителите на Beats Music ще бъдат слети с Apple ID профилите им.

Новата услуга ще има и нова функция за търсене, която ще може да търси и в базата данни на Beats Music и в тази на iTunes. Apple ще предложи услугата за около 7.99 долара на месец, което е под цените на конкурентите от Spotify и Rdio. Според доклада плановете на Apple да направи Android приложение за услугата е нещо, което Тим Кук е казал, че е възможно още през 2013 година.

При разработването на новата услуга е имало и проблеми, произтичащи от това, че служители на Beats Music са били поставени на критични позиции, което е ядосало някои от инженерите на Apple според доклада на 9to5Mac. Новата стрийминг услуга се очаква да бъде пусната тази година, вероятно на конференцията Worldwide Developer на Apple.

 

Прочетете още: Apple преструктурира завода за сапфир на GT Advanced Technologies в център за данни