Минаха малко повече от два месеца, откакто Apple обявиха своя план да закупят Beats Audio на Dr Dre. Сега вече хората в Купертино посрещат официално Beats в своето семейство, защото правителството САЩ сложи последният "печат" на одобрение. Двете компании публикуваха изявления в съответните им сайтове в чест на съюза:

Apple изявление:

"Днес ние сме развълнувани да приветстваме официално Beats Music и Beats Electronics в семейството на Apple. Музиката винаги е заемала специално място в сърцата ни и ние сме развълнувани да обединим силите си с група от хора, които я обичат толкова, колкото и ние. Beats съоснователите Джими Йовайн и д-р Дре са създали красиви продукти, които са помогнали на милиони хора да задълбочат връзката си с музиката. Ние сме щастливи да работим в екип за издигане на това преживяване още по-далеч.

И ние нямам търпение да чуем какво следва."

Beats изявление:

"Музикантите разчитат на своите инструменти, за да придадат структура и форма на въображението си. В зората на цифровите записи, компютъра Macintosh бе инструментът. В началото на преносимата цифрова музика, iPod постави библиотеката от световна музика в джоба ви. iPhone се превърна не само инструмент за музика, но също така в центъра на вашия живот. iPAD разшири тези възможности, с потребителски интерфейс и приложения, с които можете да композирате симфония в метрото.

Започвайки от днес, ние в Beats сме щастливи да добавим нашия инструмент в това наследство, като се присъединяваме към Apple. Продуктите, които ще създаваме заедно ще ни позволят да преоткрием звука отново и да продължим тази велика традиция на материализиране на въображението в живота ни."

 

Сделката от 3-милиарда долара ще даде на Apple възможността да предложи висококачествени аудио устройства на своите потребители, както и достъп до стрийминг услуга, Beats Music. В същото време, ако търсите да закупите Beats продукт, може да направите това от Apple App Store.

Тагове: