Apple има няколко различни операционни системи за различните си устройства, включително iOS, watchOS, tvOS и, разбира се, OS X за Mac. Оказва се, че в близко бъдеще Apple планира да преименува OS X на MacOS. Разработчик е забелязал скрит файл в последната актуализация на OS X 10.11 El Capitan, в който се споменава името MacOS.

Дълбоко в една системна папка на OS X Гюлерм Рамбо е открил рамка, наречена FlightUtilities, с файла на име MacOS. Функцията ще бъде използвана за проследяване на полети, но не се използва в текущата версия на OS X El Capitan.

Файлът може да бъде намерен в /System/Library/PrivateFrameworks/FlightUtilities.framework, ако работите с OS X 10.11.4. Той също е проверен от бразилския сайт MacMagazine.

 

с

Годишната WWDC конференция за разработчици на Apple е все по-близо и ако Apple планира да промени името на OS X, то е почти гарантирано, че това ще се случи именно на WWDC 2016.

Това няма да бъде първият път, когато Apple променя името на своя софтуер. През 2012 година Mac OS X стана просто OS X, а през първите няколко години на iPhone, iOS се наричаше iPhone OS.

 

Прочетете и това: Ето колко ще струва iPhone SE с избрани планове на Теленор 

Тагове: