Според известния анализатор по въпросите на Apple Минг Чи-куо приходите на компанията за 2021 г. ще скочат почти двойно спрямо тази година поради агресивната продуктова стратегия. Очаква се догодина да видим нови AirPods слушалки и нов iPad, предвидени още за началото на 2021 г.

Според прогнозата предстоящият iPhone13 ще бъде първият iPhone модел, който ще използва ново поколение технология на батерията, чрез която ще се спести както място в корпуса на телефона, така и част от разходите. Очаква се половината от доставките на новата технология да дойдат от тайванската компания Taiwan Career Technology, което ще бъде първата поръчка на компанията за Apple. Останалите 50 процента ще бъдат изработени от Unimicron и Unitech.

Очаква се Taiwan Career Technology да получи поръчки и за новия iPad, който трябва да бъде на пазара през първата половина на 2021 г.

Все пак анализаторът прогнозира, че окончателната цена на iPhone 13 всъщност може да стане по-висока. Това е така, защото, макар цената на батерията да бъде редуцирана, тази на новите изработени по поръчка широкоъгълни лещи вече става по-висока. В крайна сметка Apple има почти цяла година да вземе крайното решение.

Снимка: Apple

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността

 

Тагове: