Според доклад Apple е на път да използва чипове на Intel в новите iPhone модели през 2016 година. Най-новият Intel 7360 LTE модем трябва да присъства на платката на бъдещите смартфоните на Apple. Той ще измести чиповете на Qualcomm, но според информацията това ще се отнася само за  определени региони.

Intel 7360 е способен да осигури скорости от 450Mbps (мегабита в секунда) за сваляне и поддържа LTE Category 9/10. Според Venture Beat инженери на Apple пътуват често от Купертино до Германия, за да работят с Intel по новия чипсет.

Модемът на Intel ще се използва в Азия и Латинска Америка, а в САЩ най-вероятно ще продължат да се използват чипове на Qualcomm. Източници твърдят, че причината за тази смяна на модеми са влошени бизнес отношение между Qualcomm и Apple.

Въпреки че има почти пълен монопол на PC пазара, Intel все още не може да направи успешен преход към мобилния сегмент, но ако бъде използван техен модем в iPhone, това ще донесе не само големи приходи за компанията, но вероятно и нови клиенти от мобилния бранш.

 

Официално: Apple с бета-тестинг програма на iOS 

Тагове:
Още от Tech