Apple води разговори с китайската BOE Technology Group за евентуални доставки на OLED екрани за следващото поколение iPhone през 2018 г., твърди Bloomberg. От Купертино се опитват допълнително да диверсифицират доставките и да направят прехода от LCD към OLED по-лесен. 

Apple тества OLED екраните на BOE от месеци, но все още не е сигурна дали ще избере компанията за доставчик, твърди още Bloomberg. 

BOE е един от най-големите производители на OLED екрани в Китай. Наскоро компанията инвестира 14.5 млрд. щатски долара в две AMOLED фабрики. Разговорите с Apple са все още на прекалено ранен етап, за да може да се осигури сделка за тазгодишния iPhone. Поради тази причина евентуалните доставки ще стартират през следващата година. 

Ако двете компании си стиснат ръцете, китайският производител ще стане първият OLED достачик на Apple извън Южна Корея и Япония

През ноември стана ясно, че доставчиците на OLED екрани на Apple - LG, Samsung, Sharp и Japan Display - няма да успеят да отговорят на търсенето при тазгодишния iPhone. Именно този недостиг на дисплеи може да накара Apple да лимитира OLED само до хай енд версия на iPhone, а iPhone 7S и iPhone 7S Plus да останат с LCD. 

През тази година ексклузивен партньор на Apple за OLED екраните ще е Samsung. LG, Sharp и Japan Display ще се включат към производството едва догодина. 

Прочетете: TheInvestor: Apple договори със Samsung доставка на OLED панели на стойност 4.3 млрд. долара

Тагове: