Слуховете за AR/VR шлема на Apple продължават да се множат и сега изглежда, че компанията е привлякла шефа на добавената реалност във Facebook. Досега Андреа Шуберт е изпълнявала ролята на ръководител на комуникационната стратегия на Facebook за проектите по добавена реалност.

Очаква се шлемът на Apple да изобразява текст, имейли, карти, игри и др. чрез холографски дисплеи, вградени в лещите. Най-новият слух твърди, че устройството ще има два 8К дисплея и ще бъде насочено към по-сериозните потребители. AR/VR шлемът на Apple вероятно ще работи с 3D сензори, които не само засичат обекти в пространството, но и идентифицират жестове с ръцете на потребителя.

Въпреки че първоначално се очакваше иновативното устройство на Apple да разчита на връзка с iPhone, сега анализаторите прогнозират, че устройството ще има мощен чип, който му позволява да работи без телефон наблизо. Очакваното му тегло е около 350 грама.

Към момента най-вероятният сценарий е да видим шлема на Apple по магазините в края на 2022 г. Разбира се, всичко може да се промени, преди Apple да направи официалния анонс, но предвид такова сериозно назначение на специалист в рекламата на добавената реалност, изглежда, че Apple наистина прави уверени крачки към своя собствен продукт. 

Снимка: Pikrepo

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година