От Apple очевидно са възнамерявали да съсредоточат основните функции на умния си часовник върху здравето, но компанията е била принудена да смени посоката на развитие. Според The ​​Wall Street Journal Apple първоначално е предвиждала устройство, което може да следи сърдечната честота, кръвното налягане и нивото на стрес (въз основа на проводимостта на кожата). За съжаление сензорите, които са използвали, не са се представили добре.

Инженерите на компанията са установили, че косматите ръце, сухата кожа и дори това, колко стегнато носите часовника, може да повлияе на резултатите. Те не са открили решение досега. Според източници на WSJ Apple Watch се е превърнал в нещо като черна дупка в рамките на компанията. Устройството продължава да поглъща средства вече четири години и все още няма кой знае какви успехи.

Умният часовник трябва да излезе през април, но финалният продукт ще се различава функционално от оригинала, който Apple представи през есента на 2014 г. И все пак компанията очаква да продаде милиони бройки. Според информация от различни източници Apple са поръчали около 6 милиона копия от своите азиатски доставчици само за първото тримесечие. Половината от тази бройка се отнася за ниския клас Apple Watch Sport, докато средният клас от неръждаема стомана съставлява една трета от този брой. Не е ясно каква част ще съставляват позлатените бройки на Apple Watch.

 

Прочетете още: 15 неща, които Джони Айв сподели пред The New Yorker