Asus официално ще представи геймърския смартфон ROG Phone 6D Ultimate на 19 септември, а според предишни слухове към него ще се присъедини и ROG Phone 6D. Компанията вече потвърди, че Ultimate ще се захранва от MediaTek Dimensity 9000+ SoC, а днес засили очакванията, като разкри, че ROG Phone 6D Ultimate също ще има безпрецедентна система за охлаждане, която използва въздушен поток, по различен начин от всички ROG телефони досега.

ROG Phone 6D също е вероятно да носи някакъв чипсет на MediaTek - може би същия Dimensity 9000+, а може би не-"+" версията на този модел. Засега прогнозите се базират на предположението, че D в името означава Dimensity.

Въз основа на външния вид, който видяхме при изтичане на рендери на двата модела, вероятно можем спокойно да предположим, че ROG Phone 6D е най-добре да се смята за Dimensity версията на ROG Phone 6, докато ROG Phone 6D Ultimate би бил Dimensity -захранван еквивалент на ROG Phone 6 Pro.

Всичко ще бъде официално разкрито след малко повече от две седмици, но междувременно Asus може да пусне някои нови тийзъри и ние ще ги споделим, когато пристигнат.

Снимка: Unsplash

Bиж още: Този трик трябва да направи Galaxy Fold 2 по-достъпен за джоба ни