Все още остава година до премиерата на дългоочаквания Batman v Superman: Dawn of Justice (“Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“), но вече се говори за нов филм, посветен изцяло на Черния рицар. Според информация на Deadline Бен Афлек не само ще влезе в главната роля, но ще бъде режисьор и ще изготви сценария заедно с Джиоф Джонс, главен творчески директор в DC Comics и изпълнителен продуцент на Batman v Superman. Очаква се работата по филма да започне, след като Афлек приключи екранизацията на книгата Live By Night, добавят от IGN.

Ако информацията е вярна, Афлек и Джонс, който има сериозен опит в комиксите и телевизионните сериали по тях, имат сходни виждания по проекта и са „намерили общ ритъм“. Очакванията са, че сценарият ще е готов до края на това лято, но в момента липсва информация кога ще можем да го очакваме в киносалоните. Най-вероятно това ще стане около 2018 година, тъй като източниците твърдят, че самостоятелният филм за Батман ще се фокусира върху събитията след Batman v Superman: Dawn of Justice (2016 година) и Justice League: Part One (2017 година). Припомняме, че Афлек със сигурност ще влезе още два пъти в костюма на Черния рицар. Това ще стане в Suicide Squad (2016 година) и Justice League: Part Two (2019 година)

Бен Афлек вече има опит в ролята на режисьор. През 2013 година Argo („Арго“) спечели Оскар за най-добър филм, а The Town („Градът“) и Gone Baby Gone („Жертва на спасение“) получиха позитивни ревюта.

Режисьорите на Lego Movie ще снимат Star Wars филм за младия Хан Соло