В опит да се превърне в предпочитано приложение за съобщения Facebook Messenger ще добави отново опция за интеграция на ботове. След като първоначалното им включване преди около година не бе особено успешно, сега приложението пробва повторно, като този път ще направи ботовете по-лесни за откриване и ползване, съобщава The Verge.

Новината дойде от сцената на конференцията F8 в Сан Диего и означава, че потребителите на Facebook Messenger ще имат още една причина да погледнат благосклонно на ботовете след неуспешния им дебют през 2016 г.

На първо време във Facebook Messenger вече ще има дигитален магазин за ботове. В него ще влезете през раздела Discovery на началния екран и там ще видите популярни и препоръчвани ботове, както и търсачка за такива.

Ще получите и предложения от асистента М - например, ако с приятел говорите за това, къде ще вечеряте, М ще предложи да направи резервация. Ако в разговора става въпрос за пари, М ще ви препоръча разплащане през Facebook.

Facebook Messenger вече ще поддържа сканиране на QR кодове, които ще ви свързват с ботове на големи компании и рекламодатели. Накрая Facebook Messenger ще предложи и поредица от походови игри, както и раздел Games на началния екран.

Оцени:
Рейтинг: 3
Още от Tech

OnePlus 5T не може да стриймва HD съдържание от Netflix и Amazon Prime Video

0 | Преди 7 ч.