След като няколко компании отмениха изцяло плановете си за участие на място за CES следващата седмица, организацията, която управлява шоуто, обяви днес, че събитието ще приключи един ден по-рано. Асоциацията на потребителските технологии (CTA) заяви, че CES 2022 вече ще се проведе от 5 до 7 януари „като допълнителна мярка за безопасност към настоящите здравни протоколи, които са въведени“. 3 и 4 януари са дни само за медии, когато се провеждат пресконференции и ключови изказвания.

Протоколите включват маски и доказателство за ваксинация за участие в събития на живо. CTA също така наскоро обяви, че ще предостави тестове за COVID-19 на Abbott BinaxNOW при вземане на бадж за събитието. Асоциацията помоли присъстващите да завършат бърз тест 24 часа преди да влязат в място на CES. Ако някой изпита симптоми, докато е на място на CES, CTA съветва да докладва на пункт за първа помощ за тестване. Организацията казва, че също така ще предостави PCR тестове за всички присъстващи, от които се изисква да имат такъв до местоназначението си, преди да заминат от Лас Вегас.

През последната седмица високопоставени изложители като Amazon, Google, Intel, Lenovo, Meta и други отмениха планове за лично участие на CES 2022. Като част от днешното съобщение CTA обясни, че над 2200 компании все още ще показват своите стоки на терен в Лас Вегас, отбелязвайки, че шоуто е добавило още 143 изложители през последните две седмици.

Главният изпълнителен директор на CTA Гари Шапиро защити решението шоуто да остане присъствено събитие, тъй като вариантът омикрон причинява нарастване на броя на случаите на COVID-19 в няколко части на света.

„Като най-влиятелното технологично събитие в света - CES, е непоколебимо в обещанието си да бъде мястото за събиране на продукти и обсъждане на идеи, които в крайна сметка ще направят живота ни по-добър“, казва Шапиро. „Съкратяваме шоуто до три дни и въведохме цялостни здравни мерки за безопасността на всички присъстващи и участници.“

Шапиро посочи по-малките компании, които разчитат на събитието като потенциален трамплин за продукти, като основна причина да не отменят събитието. Припомняме, че CES 2021 беше изцяло виртуален.

„Всички ще поемаме рискове“, каза той в неотдавнашна статия за Las Vegas Review-Journal. „Но без риск няма иновации.“

Снимка: Pikrepo

Виж още: Първият гъвкав смартфон на Xiaomi вече пътува в метрото

 

Тагове: