Microsoft е последната засега компания, която се отказа от физическо присъствие на CES, тъй като повишеното разпространение на COVID-19 плаши изложителите. Гигантът се присъединява към нарастващ списък от големи компании, които се отказват от най-голямото технологично шоу в света.

„След преглед на най-новите данни за бързо развиващата се среда на COVID Microsoft реши да не участва в CES 2022“, каза говорител на компанията в изявление, изпратено по имейл до медиите. Вместо това компанията ще има дигитално присъствие както за Microsoft Partner Innovation Experience, така и за Automotive Press Kit.

Microsoft беше един от най-важните изложители на технологичната конференция и сега е последният, който заяви, че няма да присъства. Lenovo, T-Mobile, Amazon, компанията, известна преди като Facebook, GM, Intel, Twitter и Google се оттеглиха, позовавайки се на опасенията от COVID-19. Болестта отново бързо нараства в разпространението си в САЩ, тъй като нов вариант преминава сред населението.

Вчера организаторите на CES настояха, че събитието ще продължи независимо от този развой с необходимото доказателство за ваксинация, маски и безплатни бързи тестове. В сряда Асоциацията за потребителски технологии, която организира събитието, съобщи, че 42-ма изложители са се отказали от участие.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Десет готини трика за по-качествена смартфон фотография

Тагове: