Тази седмица Consumer Reports заяви, че не може да препоръча най-новите лаптопи MacBook Pro на Apple поради загриженост за живота на батерията на машините.

Това е първият път, в който сайтът излиза с негативна препоръка за един от лаптопите на компанията.

"Лаптопите имат чудесни показатели за качество и производителност на дисплея, но открихме, че от гледна точка на живота на батерията моделите варират драстично от един тест към друг," пише Consumer Reports в своя блог.

Били са тествани три различни модела MacBook Pro с TouchBar и животът на батерията е варирал в широки граници, дори когато един и същ лаптоп се е използвал за различни тестове. Например 13-инчовият модел с Touch Bar е издържал 16 часа при първия си тест, 12.75 часа при следващия тест и само 3,75 часа при третия. И други модели са показали подобна непоследователност. Резултатите се припокриват с оплакванията на потребителите.

"Apple казва, че тези компютри трябва да работят в продължение на до 10 часа между зарежданията, но някои потребители съобщават, че са могли да използват своите лаптопи само за три до четири часа, преди батерията да се изтощи", казват от Consumer Reports.

Фил Шилер от Apple публикува изявление в Twitter, в което казва, че компанията работи с Consumer Reports, за да разбере какви тестове правят те. „Резултатите не съвпадат с нашите обширни лабораторни и полеви тестове.“

В скорошно обновяване на софтуера Apple премахна процентния индикатор за оставащия заряд на батерията на MacBook Pro, което затрудни следенето на вариациите в живота й.

Прочетете и това: Функцията Nearby Friends на Facebook вече няма да показва точното ви местоположение 

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

Фотографската чанта на People of Sofia и любовта към портретите

2 | Преди 12 ч.