Един от новите модели на Coolpad ще се предлага ексклузивно в магазините на Теленор от 11 април. Става въпрос за Porto S, който беше представен в Европа в края на януари тази година. Моделът е оборудван с 5-инчов дисплей с HD резолюция (1280x720 пиксела), а за качеството на картината се грижи технологията Miravision. Тя е дело на MediaTek и подобрява картината – достатъчно ярка и наситена, за да се вижда добре на слънчева светлина, прави образите по-ясни, а цветовете – по близки до реалните.

 

 

Зад дисплея е 4-ядрен процесор MediaTek, придружен от 1 GB RAM и 8 GB вътрешна памет. Наличен е и слот за microSD карта, който, ако не се заложи на допълнителна памет, може да се използва за втора SIM. Титулярният слот за комуникация поддържа 4G връзка. Операционната система е Android 5.1 Lollipop, а живот на устройството дава батерията с капацитет 2000 mAh. Според официалната информация тя е достатъчна за 7 часа разговори и 150 часа в режим на готовност.

Coolpad Porto S разполага с 8 MP основна камера с LED светкавица, а на предния панел е 2 MP селфи камера.

Теленор предлага Porto S в сив и бял цвят, а моделът ще бъде наличен в магазините от 11 април. Цените са от 9.99 лева на месец или 189.90 лева в брой с абонаментен план Теленор Стандарт 20,99, сключен за 24 месеца.

Ето колко ще струва iPhone SE с избрани планове на Теленор