Известният бенчмарк AnTuTu току-що публикува пълния списък с най-мощните Android смартфони за март 2022 г. Първите места все още са заети от телефони на Nubia и iQOO, както вече беше случаят миналия февруари.

Както всеки месец, AnTuTu разкри списъка с най-мощните Android смартфони на китайския пазар. За съжаление не всички от тях се предлагат в Европа, но някои модели като Xiaomi 12 Pro или Realme GT2 Pro пристигнаха по нашите ширини.

В Топ 10 на AnTuTu има само смартфони, оборудвани с най-новите чипове от висок клас от Qualcomm и MediaTek, съответно Snapdragon 8 Gen 1 и Dimensity 9000. И двата SoC са супер мощни, но последният изглежда е малко по-ефективен от чипа от Qualcomm, ако трябва да вярваме на бенчмарковете на модели от същата серия.

Както и през февруари 2022 г., именно смартфонът за мобилен гейминг Nubia Red Magic 7 доминира в класацията на AnTuTu. Последният лесно надминава границата на милиони точки благодарение на своя Snapdragon 8 Gen 1 от Qualcomm, охлаждан от вътрешен вентилатор и неговите 12 GB RAM.

Следват смартфоните IQOO 9 и 9 Pro, които също залагат на суровата производителност. На четвърто място е Redmi K50 Pro, който може да пристигне в Европа по-късно тази година като смартфон от F-серията на Poco. Той се захранва от мощния Dimensity 9000 на MediaTek и получава много по-добър резултат от класическия Redmi K50 и неговия Snapdragon 8 Gen 1 на десето място.

На пета позиция намираме Nubia Z40 Pro: друг смартфон, който не се предлага широко. OPPO Find X5 Pro следва плътно отзад на 6-о място. Това е версията с Dimensity 9000, а не тази със Snapdragon 8 Gen 1, която не присъства в класацията. Следователно Dimensity 9000 е по-мощен от Snapdragon 8 Gen 1 в класацията на AnTuTu, въпреки че не присъства в Топ 3.

Накрая откриваме Xiaomi 12 Pro, следван от Realme GT2 Pro на седмо и осмо място, следван от Motorola Edge X30 на девета позиция. Смартфоните са в Топ 10 на AnTuTu вече почти 3 месеца.

Снимка: Xiaomi

Виж още: Ще сгънете вашия iPhone в джоба най-рано през 2025 г.