Седем години след дебюта на Avatar ("Аватар"), Disney и Джеймс Камерън разкриха, че атракцията „Пандора - Светът на Аватар“ ще отвори през лятото на 2017 г. в Disney’s Animal Kingdom.

Пандора е в процес строителство и подготовка от пет години насам. Интересното е, че Disney дори не притежава франчайза Avatar, което е странно, имайки предвид, че се създава такъв тематичен парк.

Самият строеж започва три години след идеята за него. Но доколко ще бъде успешна подобна атракция, базирана на филм, излязъл през 2009 година? Всъщност шансовете са големи, а още по-сериозна роля за успеха ще изиграе и желанието на Камерън да развива филмовата вселена на "Аватар". Режисьорът не само потвърди цели четири потвърждения, но дори се е заел да ги осъществява едновременно. Към момента е известно, че първият от новите филми ще излезе около Коледа през 2018 година.

 

 

Данните за самата атракция също са оскъдни, но вече знаем, че ще има ресторант, в който фокусът е върху расата На'ви - рисунки, култура и т.н. Ще е налично и "специално място за напитки", което носи името "Понгу Понгу". Посетителите ще имат достъп до Пандора чрез специален мост. 

Прочетете и това: Google започна да предлага филми с 4K качество в Play Store