Наскоро се появи слух, че Disney обмисля да купи Netflix, пише Slash Gear. Едновременно с това в интернет пространството започнаха да циркулират спекулации около евентуалното придобиване на Twitter от страна на филмовата компания. Самата поява на слух бе достатъчна да вдигне акциите на Netflix. Друг е въпросът, дали подобна сделка наистина може да бъде осъществена. Наред с това в последните няколко месеца пък се появиха слухове, че Apple един ден може да погълне Netflix.

Слуховете за възможно придобиване на Netflix от Disney циркулират в последните дни, но и двете компании отказват коментар. Доскоро се смяташе, че Disney проявява интерес към придобиването на Twitter. Дали такава сделка в действителност е на масата и какво е нейното развитие, към този момент все още не е ясно.

Въпреки първоначалните успехи на оригиналните си продукции Netflix все още се бори за по-конкурентно положение на пазара. Преди появата на последните слухове акциите на компанията бяха достигнали небивало ниски цени.

Дали Disney ще придобие компанията, може само да гадаем, но наличието на такава възможност говори за това, че Netflix желае да разшири възможностите си за стрийминг на видео съдържание.

Виж още: Каталогът на Netflix се е свил с 50 процента

Тагове: