Рапърът Дрейк отново се завръща към любимото си хоби - разбиването на музикални рекорди.

Apple потвърди, че в нейната услуга изпълнителят е подобрил собствения си рекорд за деня, като албумът му Scorpion e достигнал 170 млн. стриймвания в рамките на 24 часа (предишният му албум More Life навъртя "само" 899 млн. стриймвания). Конкурентът на Apple Spotify също потвърди, че Дрейк е счупил рекорда в нейната стриймнг услуга. Прогнозите са, че звездата е натрупал около 132.4 млн. стриймвания, с които е победил сегашния рекордьор - 78.7 млн. стриймвания на Post Malone. Spotify разкри, че в един момент потребителите са слушали Scorpion над 10 млн. пъти на час.

Причината за тези внушителни цифри не е тайна: и Apple, и Spotify направиха всичко по силите си, за да популяризират новия албум на рапъра. Apple Music го промотираше засилено, добави в своя асистент Siri отговори на въпроси, свързани с Дрейк (като например "Какъв е псевдонимът на Дрейк?") и създаде сайт, където да влезете в ролята на дизайнер на обложката на албума. Междувременно Spotify включи песните на изпълнителя в много плейлисти, дори и в такива, в които рапърът не би следвало да фигрура като акустични и атмосферични парчета. Ако сте слушали Spotify през уикенда на 29 юни, почти сигурно сте попаднали на някоя нова песен на канадския рапър.

Любопитно е, че в Scorpion фигурира песен на покойния Майкъл Джексън, озаглавена Don't Matter to Me. Това е композиция, изпълнена от Краля на попа, която досега не е била представяна на широката аудитория. На записа Дрейк пее в дует с гласа на починалия Джако.

Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

373 | 19.08.2019
Още от Tech

Ще видим ли все пак 3D телевизори?

9 | 20.08.2019