Рапърът R. Kelly със сигурност не се намира в най-успешните си години. В края на март изпълнителят бе обвинен в сексуален тормоз, а проблемите за него не спират.

Именно във връзка с тези обвинения преди дни Spotify обяви, че премахва песните на R. Kelly от плейлистите си. Те все още ще бъдат налични за слушане, но няма да бъдат част от избраните парчета и няма да бъдат промотирани по никакъв начин. Те също така няма да попадат в алгоритмите, които ни препоръчват песни според предпочитанията ни.

Крайната мярка бе приета и от Pandora, а сега същото прави и Apple Music.

Докато все още можете да намерите песните на твореца и в трите услуги, триото е забранило парчетата му от колекциите, подготвени от компанията, включително популярния RapCaviar. Apple е взела решението преди няколко седмици, съобщи компанията пред Rolling Stone, докато Pandora е умувала за начина, по който да се занимава с певеца, обвинен в "неприемливо поведение". Spotify извади музиката на R. Kelly, защото нарушава новата политика относно "съдържанието на омраза и омразното поведение". По същество и трите платформи действат като премахват мълчаливото одобрение на музиканти, без да отстраняват изцяло съдържанието им.

 

Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

211 | Преди 17 ч.
Още от Tech

Вижте как изглежда лицето на идеалната знаменитост в социалните медии (СНИМКА)

5 | Преди 18 ч.