Късно снощи, след като две години беше един от най-популярните и достоверни източници на технологична информация, @Evleaks обяви край на двугодишната си кариера. Туитовете на Еван Блас нямаха 100% достоверност, но почти винаги бяха в десетката – дизайните на HTC One (M7) и One (M8) Prime бяха доста ранни и оспорвани (дори от служители на компанията), но се оказаха акуратни (въпреки че Prime беше прекратен преди премиерата си). Много компании ще си отдъхнат, след като продуктите им спрат да се появяват в интернет "нелегално".

 

 

Кой е @Evleaks? След като една година туитър акаунтът споделяше анонимно, Еван Блас се разкрива в началото на 2013 г., а това само добавя достоверност на информацията му. Професионалната му стория включва редактор и главен редактор в Engadget от 2005 до 2009 г., както и главен редактор в Pocketnow за три години. Защо се отказва? Една от най-спекулираните причини е напредването на множествената му склероза. В интервю за The Next Web самият той коментира и друга – финансовата. Осребряването на технологични течове в Twitter се оказва трудоемка задача, а сайтът, който открива по-късно, е неуспешен не поради липса на трафик, а поради висок процент посетители, които използват Ad Block.

Пенсионирането на @Evleaks е по-скоро пренасочване към по-платежоспособна работа и най-вероятно ще виждаме още от него в технологичния свят.

Тагове: