Мрежовият лидер Ericsson прогнозира, че 5G стандартът ще се разпространи по-бързо от всеки друг мобилен стандарт за пренос на данни в историята. Според шведската компания още през 2020 г. новото поколение мобилен интернет ще навлезе масово на пазара благодарение на по-ефективните смартфон чипове.

Появата на 5G телефоните е само началото на голяма технологична промяна, която ще донесе и много предизвикателства. Потребителите вече проявяват интерес, производителите подготвят новите си 5G апарати, а мобилните оператори агресивно развиват съответната инфраструктура. Благодарение на това търсене и предлагане Ericsson вярва, че към края на 2024 г. 5G връзката ще бъде достъпна за 40 процента от световното население – най-бързото налaгане на мобилен стандарт в историята, изпреварващо дори LTE.

Ericsson очаква глобалният 5G пазар да бъде доминиран от устройства от средния ценови клас, използващи радиочестоти под 6 GHz. Компанията прогнозира и че към края на 2019 г. на пазара ще има поне десет модела 5G смартфони.

 

Тагове:
Най-четени
Всички

Изтече дизайнът на PlayStation 5. Разработчик на Codemasters го потвърди (СНИМКИ)

197 | 22.08.2019
Още от Tech

Android по стъпките на Windows?

19 | Преди 12 ч.