Мрежовият лидер Ericsson прогнозира, че 5G стандартът ще се разпространи по-бързо от всеки друг мобилен стандарт за пренос на данни в историята. Според шведската компания още през 2020 г. новото поколение мобилен интернет ще навлезе масово на пазара благодарение на по-ефективните смартфон чипове.

Появата на 5G телефоните е само началото на голяма технологична промяна, която ще донесе и много предизвикателства. Потребителите вече проявяват интерес, производителите подготвят новите си 5G апарати, а мобилните оператори агресивно развиват съответната инфраструктура. Благодарение на това търсене и предлагане Ericsson вярва, че към края на 2024 г. 5G връзката ще бъде достъпна за 40 процента от световното население – най-бързото налaгане на мобилен стандарт в историята, изпреварващо дори LTE.

Ericsson очаква глобалният 5G пазар да бъде доминиран от устройства от средния ценови клас, използващи радиочестоти под 6 GHz. Компанията прогнозира и че към края на 2019 г. на пазара ще има поне десет модела 5G смартфони.

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

iPhone 11 с „невидим“ ъпгрейд на камерата

88 | 22.04.2019
Още от Tech

Битка на титани: Samsung Galaxy S10+ победи Huawei P30 Pro в тест за скорост (ВИДЕО)

68 | Преди 13 ч.