Приложението Google Lens беше пуснато по-рано тази седмица, но то далеч не е общодостъпно. За да се възползвате от него, трябва да имате руутнато устройство с Android, което при това върви на най-новата версия на операционната система - Oreo.

Изключение, разбира се, са Pixel, Pixel XL, Pixel XL 2 и Pixel 2; ако имате някой от тези модели, може да изчакате няколко дни и ще получите приложението по ОТА ъпдейт, съветва Slash Gear.

Всички останали обаче могат да го инсталират веднага, стига внимателно да прочетат указанията в популярния форум XDA. Там процесът е описан с OnePlus 3, но може да пробвате с всеки друг апарат, стига да отговаряте на горните условия. Инсталацията започва със свалянето на един ZIP файл, след което трябва да стартирате TWRP Recovery на телефона си и да флашнете файла от там.

Google Lens бе представена от компанията на нейната I/O 2017 конференция. Чрез нея потребителите могат да изпoлзват камерата на смартфоните, за да получават повече информация за обектите пред себе си. Анализирайки заснетото изображение, софтуерът разпознава дадени обекти и предлага информация, свързана с тях. Очаква се Google Lens да има интеграция и с Google Assistant.

Тагове: