Китайските производители на смартфони избират различен и находчив път, за да се отърват от прорезите на дисплея и да създадат наистина безрамков екран: те създават изскачащи камери, вградени в техните телефони.

Вече видяхме Oppo и Vivo да го правят само в рамките на няколко седмици и сега именно новият Vivo Nex е подложен на проверка от специалистите от MyFixGuide.

На снимките виждаме механиката и компонентите, които правят възможно изскачането на селфи камерата нагоре. Механизмът включва пружинка и спирала, които избутват камерата. Инсталацията изглежда солидна, но движещите се части винаги създават опасност от повреда.   

Разглобяването показва още вибриращото моторче, което е част от пиезоелектрическата система на говорителя, която заменя стандартната слушалка. Тук механизмът е същият като този в оригиналния Mi Mix на Xiaomi, макар самото изпълнение да е доста различно.

При положение че толкова много компании произвеждат стереотипни смартфони, винаги е добре да видим как изглеждат някои от по-оригиналните модели.    

Тагове: