Едно е сигурно – 2018 ще бъде годината на „безрамковите“ телефони. Днес беше представянето на новия флагман на Oppo Find X в Париж. Устройството е без прорез, а съотношението на екрана към тялото е цели 92.25%.

Най-интересната част от Find X е дизайнът на камерата. Камерата е скрита, когато приложението за снимане е затворено. Изскачащата част съдържа 25-мегапикселова предна камера, 3D лицев скенер и задна камерна система с два сензора – 16 MP и 20 MP. Китайската компания твърди, че камерата изскача доста бързо – само за половин секунда, пишат от The Verge.

Като изключим това, Find X на външен вид доста прилича на Samsung Galaxy S9+. Това се дължи най-вече на заоблените му страни. Дисплеят е OLED с Full HD резолюция и както казахме, е „от край до край“ (edge-to-edge).

Find X не е първият смартфон с изскачаща камера. Миналата седмица от Vivo обявиха своя флагман Nex, който е с изскачаща предна камера. Устройството на Oppo обаче е уникално, защото в изскачащата част е освен предната и задната камера.

Няма скенер за пръстови отпечатъци, но има 3D лицев скенер

Китайският флагман не разполага със скенер за пръстови отпечатъци нито на гърба, нито вграден в самия дисплей, както е при Nex. За отключване на телефона можете да разчитате на системата за 3D лицев скенер, която е в предната камера.

Освен с красив дизайн Find X разполага висококачествени вътрешни части. Процесорът е Snapdragon 845. Устройството е с 8 GB RAM и може да бъде с до 256 GB вътрешна памет. Батерията е с капацитет 3730 mAh и има свойството fast charging. Освен това Find X има място за две SIM карти, което за някои хора ще бъде доста удобно.

Телефонът е с Android 8.1 Oreo, на която Oppo си има собствена интерпретация – Color OS. Най-точно можем да определим Color OS като смесица между iOS и самсунгски Android. Комбинацията определено е интересна и се е получила доста стилно.

Устройството позволява LTE връзка, което е много важно, защото Oppo казват, че това ще бъде първият техен телефон, продаван в Северна Америка и Европа. Досега китайците разпространяваха телефоните си само в Китай, Индия, Филипините и още няколко азиатски страни. Все още няма данни на каква цена ще се предлага в тези два континента.

Цената на телефона е 999 евро, а доставките започват през август.

Със снимките разполагаме благодарение не The Vergе.

Тагове: