Всеки знае, че RAM паметта е физически компонент от вашия телефон и е невъзможно да я добавите чрез софтуер. Разбира се, това не пречи в Play Store да има фалшиви приложения, които обещават, че ще свалят повече памет на апарата ви. Сега нова функция, наречена Samsung RAM Plus, която компанията пуска за своя Galaxy A52S, изглежда най-близо до реалност, в която сами можете да повишите паметта на устройството си.

Samsung RAM Plus на практика заема част от вътрешния сторидж на вашия телефон и я трансформира в до 4 GB виртуална RAM памет. В определени ситуации това би могло да повиши производителността на вашия смартфон. В същото време обаче, тъй като паметта е виртуална, а не физическа, ефект може изобщо да няма или дори положението да се влоши.

Някои операционни системи като Аndroid и Windows по принцип поддържат такава функция, но Samsung RAM Plus улеснява процеса по нейното използване и контролиране, което не е нещо, предлагано от повечето компании. Засега не се знае дали тази функция ще се появи на други устройства на Samsung, като от нея евентуално би имало повече смисъл на апарата от нисък клас с под 4 GB RAM. Единствената друга компания, която предлага подобна екстра, е Орро на своя Reno 5.

Снимка: Samsung

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии

 

Тагове: